«

»

Σεπ 18 2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2020-2021

Στρατηγική Λειτουργίας Σχολείου κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 .
Ενημέρωση για γονείς και κηδεμόνες

? Η προσέλευση των μαθητών/τριών γίνεται ΜΟΝΟ από την κεντρική είσοδο του σχολείου Αχιλλέως 5 ως τις 8.13 π.μ.
? Τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους ως την εξώπορτα της αυλής ή έρχονται μόνα τους και από εκεί παραλαμβάνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς υπηρεσίας.
? Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών τα παιδιά εισέρχονται απευθείας στην τάξη τους.
? Στην περίπτωση που μαθητής/τρια καθυστερεί πέρα από τις 8.15 να έρθει στο σχολείο ή έρχεται χωρίς μάσκα δεν θα του/της επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη, θα κρατείται σε ειδική αίθουσα που έχει οριστεί από το σύλλογο διδασκόντων και θα ειδοποιείται ο/η γονέας να τον/την παραλάβει.
? Το είδος της μάσκας που επιτρέπεται με βάση το άρθρο 2 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ είναι η μη ιατρική(υφασμάτινη) ή ιατρική χειρουργική. Η χειρουργική μπορεί να προταθεί για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα όπως αυτά αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα του άρθρου. Εξαιρούνται από τη χρήση μη ιατρικής μάσκας παιδιά που με προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών ανήκουν στις προβλεπόμενες από την ΚΥΑ κατηγορίες. Στο Τμήμα Ένταξης η χρήση μάσκας εφαρμόζεται εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με το βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης των παιδιών.
? Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει ένα αντικείμενο φύλαξης της μάσκας το οποίο θα μπορεί να απολυμαίνεται (π.χ πλαστικό κουτί, τάπερ, τσαντάκι, θήκη κλπ.).Επάνω θα αναγράφεται το όνομά του.
? Φωτοτυπίες θα δίνονται με φειδώ και όπου κρίνεται αναγκαίο και με τήρηση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής.
? Επιτρέπεται η χρήση ατομικού μπουκαλιού ή παγουρίνο για νερό.
? Η είσοδος των γονέων για συνεργασία με το κυλικείο θα πρέπει να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα με χρήση μάσκας .
? Συνάντηση με το Διευθυντή του σχολείου ή με εκπαιδευτικό θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
? Προτείνεται το φαγητό στο Ολοήμερο να μεταφέρεται και να φυλάσσεται σε ισοθερμική τσάντα ώστε να αποφεύγεται η όλη διαδικασία για το ζέσταμα(αποφυγή μετάδοσης του ιού). Τα παιδιά φέρνουν από το πρωί μόνα τους το φαγητό και το τοποθετούν στο ντουλάπι.
? Η αποχώρηση από το σχολείο γίνεται στις 13.15. Η έξοδος από το κτίριο γίνεται κατά τάξη ξεκινώντας από την Α΄ στις 13.10.
? Η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου ως την κεντρική έξοδο του κτιρίου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
? Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά έγκαιρα χωρίς να δημιουργούν καθυστέρηση στη ροή της αποχώρησης .
? Σε περίπτωση κωλύματος ή αλλαγής προσώπου που θα παραλαμβάνει το παιδί επιβάλλεται να ενημερώνεται ο διευθυντής ή ο εκπαιδευτικός της τάξης.
? Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην εξώπορτα του σχολείου.
? Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση αυτοκινήτων ή δίκυκλων μπροστά στην είσοδο του σχολείου.
? Τα παιδιά που φεύγουν μόνα τους αποχωρούν αμέσως και δε συνωστίζονται με άλλες ομάδες παιδιών ούτε στο χώρο της αυλής ούτε έξω από αυτή.
? Οι γονείς θα πρέπει να θερμομετρούν τα παιδιά και αν αυτά λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή να τα κρατούν σπίτι.
? Προβλέπεται αποχή από το σχολείο παιδιών και εκπαιδευτικών που εκδηλώνουν πυρετό ή/ και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον COVID-19. Η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται μετά από σύσταση του θεράποντα ιατρού.
? Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων στο σχολείο, ο /η εκπαιδευτικός της τάξης ενημερώνει τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων κ. Στέργιο Λεβέντη ή την αναπληρώτριά του κ. Βαΐτσα Αραμπατζή. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάνει εκτίμηση των συμπτωμάτων κι αν κριθεί απαραίτητο, απομονώνει τον/την μαθητή/τρια στην ειδική αίθουσα και ειδοποιεί τους γονείς να παραλάβουν άμεσα το παιδί. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος ο υπεύθυνος ενημερώνει εγγράφως τον ΕΟΔΥ και τα αρμόδια στελέχη εκπαίδευσης.
? Σχολικές γιορτές θα πραγματοποιούνται εντός κάθε τάξης.
? Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των λοιπών μέτρων προστασίας.
? Εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με την παρουσία μαθητών/τρών και εκπαιδευτικών κατά τμήματα ή μέρος τμημάτων ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
? Στα διαλείμματα τα παιδιά εποπτεύονται από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δημοτικού Σχολείου Ν. Πετριτσίου