«

»

Νοέ 15 2021

Ποδήλατο στο Σχολείο

    Το σχολείο μας εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών  στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από τα μαθήματα(Γλώσσα, Μελέτη, Γεωγραφία κλπ), με εκπαιδευτικές επισκέψεις  αλλά και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.  Τέτοιες δράσεις είναι η ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών  . Χρησιμοποιούμε στις κατασκευές μας ανακυκλώσιμα υλικά και συγκεντρώνουμε καπάκια για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Οι  λαμπτήρες στον επάνω όροφο  του σχολείου είναι νέου τύπου Led για καλύτερο φωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας. Στο μέλλον ο φωτισμός όλου του σχολείου θα αντικατασταθεί με ένα ακόμη φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα. -Συνεργαζόμαστε με το Κέντρο Περιβάλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων και τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκινης στην εκπόνηση διαφόρων περιβαλλοντικών προγραμμάτων .                                                                                                            Στα πλαίσια λοιπόν όλων αυτών των δράσεων κι έπειτα από το αίτημα του μαθητή μας της Δ΄τάξης Μηνά Σιούλη, από σήμερα   θα υπάρχει και η δυνατότητα ποδηλατοκίνησης των μαθητών /τριών καθώς θα τοποθετηθούν κοντά στην κεντρική είσοδο του σχολείου μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων .

Για τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα ισχύουν τα εξής:

  1. Η μετακίνηση του παιδιού προς και από το σχολείο είναι στην αποκλειστική ευθύνη του γονέα. Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν ευθύνη για την ασφάλεια του παιδιού από τις 8.00 ως τις 13.15
  2. Ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει λουκέτο κλειδώματος του ποδηλάτου του/της.
  3. Καλό είναι να φορά κράνος.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να στείλουν μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ότι επιτρέπουν στο παιδί τους να μετακινείται με το ποδήλατο στο σχολείο ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν ποια ποδήλατα φιλοξενούνται στην αυλή.