«

»

Οκτ 25 2022

Πάμε Σινεμά ,Χανιά;

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 2023!!!

 

 

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!! 

Συναισθήματα, ιδέες, γνώσεις!!!

Νέοι κόσμοι, νέοι ορίζοντες μέσα από τη μαγική τέχνη του Κινηματογράφου!!!

Την Παρασκευή 21/10/2022  και τη Δευτέρα  24/10/2022 όλες οι τάξεις του Σχολείου μας παρακολούθησαν ταινίες του Φεστιβάλ .

 

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Δ΄ Ε΄και ΣΤ΄ παρακολούθησαν την ταινία:

Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους / Mio fratello rincorre i dinosauri

 

(Ισπανία – Ιταλία, 2019)

Σκηνοθεσία: Stefano Cipani. \ Σενάριο: Fabio Bonifacci, Giacomo  Mazzariol. 

Με τουςAlessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy de Palma. Έγχρωμη, 102΄.

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, η ταινία O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους είναι μια χιουμοριστική, οικογενειακή ταινία για την ιδιαιτερότητα και την ποικιλομορφία.

Ο Τζακ ήθελε πάντα έναν μικρό αδερφό, και όταν γεννιέται ο Τζο πιστεύει πως ο μικρός του αδελφός είναι υπερήρωας με εκπληκτικές δυνάμεις. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνει μαθαίνει ότι ο Τζο έχει σύνδρομο Down. Ανησυχώντας για την εικόνα του και την εντύπωση που θα κάνει στο κορίτσι των ονείρων του, ο Τζακ κρύβει την ύπαρξη του αδελφού του από τους συμμαθητές του. Αλλά όταν βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια, ο Τζακ μαθαίνει ότι η ενέργεια και η μοναδικότητα του μικρού του αδελφού μπορούν πράγματι να αλλάξουν τον κόσμο – όπως άλλωστε κάνει κι ένας υπερήρωας.

* Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

 

Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄την ταινία:

 

Ο Κιρικού και η μάγισσα

 

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία/Direction: Michel Ocelot
Σενάριο/Script: Michel Ocelot
Μουσική/Music: Youssou n’Dour
Χώρα Παραγωγής/Country: Γαλλία, Βέλγιο
Διάρκεια/Duration: 70’
Έτος Παραγωγής/Year: 1998
Γλώσσα/Language: Ελληνικά

Περίληψη:

Σ’ ένα χωριό της Αφρικής, γεννιέται ένα αγοράκι ξεχωριστό. Δηλώνει μόνο του τ’ όνομά του, Κιρικού, μια και μιλούσε από την κοιλιά της μάνας του. Στο χωριό του όμως, μια μάγισσα που τη λένε Καράμπα έχει ρίξει ένα τρομερό ξόρκι: η πηγή αποξηράνθηκε, οι χωρικοί εκβιάζονται, οι άντρες του χωριού είτε έχουν πέσει θύματα απαγωγής είτε έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. «Αυτή τους τρώει!», δηλώνουν οι προληπτικοί χωρικοί…

Έτσι ξεκινάει το περιπετειώδες ταξίδι του Κιρικού στο Λησμονημένο Βουνό, όπου ο Σοφός του Βουνού, που γνωρίζει την Κάραμπα και τα μυστικά της, θα τον βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα αυτό που θέλει από τη στιγμή της γέννησής του: να απαλλάξει το χωριό από την κατάρα της μάγισσας και να καταλάβει τα αίτια της μοχθηρίας της.

Στους χαρακτήρες της ταινίας δανείζουν τις φωνές τους οι Τεό Σέμπεκο, Αντουανέτ Κέλερμαν, Κονσιμπίλ Σανγκενί και Φιζέλ Μπέκα, ενώ τη μουσική της υπογράφει ο διάσημος Σενεγαλέζος τραγουδιστής Youssou n’ Dour, στην πρώτη δουλειά που κάνει για τον κινηματογράφο.

Αν και με δισδιάστατα κινούμενα σχέδια, η ταινία έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, τόσο για το σκίτσο όσο και για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της.

Η Ε΄τάξη με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρακολούθησε επίσης την ταινία μικρού μήκους:

Μαρίκα γιατί να φοβάσαι;

 

Σκηνοθεσία: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
Σενάριο: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Κοσμαδάκης
Μοντάζ: Κώστας Κοσμαδάκης
Μουσική: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 15΄
Έτος Παραγωγής:2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Κατά την 5η ημέρα της Μάχης της Κρήτης, το Σάββατο 24 Μαΐου 1941, τρεις Γερμανοί στρατιώτες πέρασαν από τον Κακόπετρο, ένα χωριό κοντά στα Χανιά. Πλησίασαν το σπίτι του Αντώνη Λουφαρδάκη. Χωρίς λόγο, εισέβαλαν στο σπίτι και εκτέλεσαν με τα αυτόματα όπλα τους πέντε γυναίκες και ένα δίχρονο παιδί. Η πεντάχρονη τότε Μαρίκα, είδε τα πάντα, ενώ ήταν κρυμμένη κάτω από ένα κρεβάτι.