«

»

Ιαν 16 2023

Συμμετοχή σε προγράμματα eTwinning για το σχολικό έτος 2022-2023

Γράφει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Παραπονιάρη Ειρήνη ΠΕ 06 Αγγλικών

 

Αυτήν την σχολική χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας θα λάβουν μέρος σε διάφορα προγράμματα του eTwinning με την ελπίδα να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από την συνεργασία τους με μαθητές άλλων χωρών.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές των Α,Β,Γ και Δ τάξεων συμμετέχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών καρτών.

Παράλληλα, οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων παίρνουν μέρος σε πρόγραμμα, «Traditions» με θέμα τις διαφορετικές παραδόσεις που επικρατούν ανά χώρα. Ο στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές μας να εξερευνήσουν τις ελληνικές παραδόσεις παρουσιάζοντας τις στα παιδιά άλλων χωρών και, παράλληλα, να μάθουν για τις παραδόσεις του εξωτερικού.

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, Ε και ΣΤ, συμμετέχουν σε δύο προγράμματα eTwinning:

Το ένα, «Let’s Learn English Vocabulary By Mapping Our Minds» ,  αφορά στην εξερεύνηση διάφορων τρόπων εκμάθησης αγγλικού (και όχι μόνο) λεξιλογίου στοχεύοντας στην απόκτηση στρατηγικών μάθησης. Το δεύτερο πρόγραμμα, «Young storytellers across borders»,  αφορά στην συγγραφή ιστοριών κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές μας θα δημιουργήσουν μαζί με τους μαθητές άλλων χωρών φανταστικές ιστορίες. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των παιδιών στην συγγραφή κειμένων και, παράλληλα, στην εκμάθηση τρόπων επιτυχημένης συνεργασίας.