«

»

Σεπ 12 2021

Διδακτικό έτος 2021-2022

Αγιασμός  13/09/2021

 

Αγαπητοί/ές  μαθητές/τριες, Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Η Διευθύντρια του Σχολείου μας και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών, σας καλωσορίζει στη νέα σχολική χρονιά 2021-2021 και σας εύχεται Υγεία, Υπομονή και Πρόοδο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πετριτσίου θα τελεστεί τη Δευτέρα 13-09-2021.

Η ώρα προσέλευσης θα είναι στις 8.15 π.μ.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στον χώρο του σχολείου από τις δυο εισόδους της αυλής. Οι τάξεις: Α, Β, Γ, Δ από την ΕΠΑΝΩ είσοδο. Οι Ε , ΣΤ από την ΚΑΤΩ . Η αποχώρηση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Στην είσοδο θα επιδεικνύουν στους/στις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς το διαγνωστικό για τον covid 19 ,self-test. Επομένως ΜΟΝΟ Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας  θα δείξουν το ΤΕΣΤ τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Τα παιδιά θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού θα επικοινωνήσουν με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, θα τους δοθούν  οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών θα παραταχτούν στην αυλή σε συγκεκριμένο χώρο που έχει οριστεί για το τμήμα τους και με αποστάσεις.

Επισημαίνεται ότι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με τον ιερέα, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες χωρίς εκπροσώπους άλλων φορέων και χωρίς τους γονείς σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η χρήση της μάσκας και η επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από όλους/ες και σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Αφού ο αγιασμός ολοκληρωθεί, με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τα παιδιά θα οδηγηθούν στις τάξεις τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κρατούν τις τσάντες τους.

Η αποχώρηση εκτιμούμε ότι θα γίνει περίπου στις 10.30.

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 14-09-2021 το σχολείο θα λειτουργήσει σε πλήρες ωράριο το πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα (προσέλευση 8-8.10, κουδούνι 8.15, αποχώρηση 1.15 και 4:00μμ για το Ολοήμερο).