«

»

Σεπ 11 2022

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022-2023

Αγαπητοί/ές  Γονείς και Κηδεμόνες

   Ευχόμαστε σε όλους/ες  σας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη να ανταπεξέρθουμε τις όποιες δυσκολίες!

   Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε ότι η λειτουργία της σχολικής μας μονάδας βασίζεται πρώτα και κύρια στη μεταξύ μας συνεργασία η οποία κύριο στόχο έχει την βέλτιστη ικανοποίηση των στόχων που θέτουμε, για την διαπαιδαγώγηση και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.

   Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε βασικούς κανόνες-οδηγίες λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας οι οποίοι συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία της και πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Σύντομα θα  μπορείτε να μελετήσετε τον ανανεωμένο  Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου και να αντλήσετε πληροφορίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Σύντομα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Υγειονομικό Πρωτόκολλο 

  Η χρήση μάσκας στο σχολείο είναι πλέον προαιρετική για όλους. Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής των μαθητών/τριών σε εβδομαδιαία τεστ. Όσοι/ες έχουν συμπτώματα νόσησης (καταροή, βήχα, συνάχι κλπ) παραμένουν στο σπίτι και υποβάλλονται σε τέστ ανίχνευσης. Όσοι/ες νοσήσουν μένουν καραντίνα 5 ημέρες και προσέρχονται στο σχολείο μετά και την πάροδο των πέντε ημερών αν είναι απύρετοι/ες και έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα, αλλά υποχρεούνται να φορούν μάσκα στο σχολείο για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Καλό θα ήταν όλοι/ες οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν και από τους γονείς  για την προσωπική τους υγιεινή και να έχουν καθημερινά στην τσάντα τους μαντηλάκια, αντισηπτικά κλπ.

  • Προσέλευση – Αποχώρηση

  Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης θα είναι συγκεκριμένες και αυστηρές για όλους/ες. (Προσέλευση έως 08:15 το πρωί και αποχώρηση στις 13:15 το μεσημέρι). Να τονίσουμε ότι θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο η επάνω κεντρική είσοδος . Για λόγους ασφαλείας και μη διατάραξης του εκπαιδευτικού έργου η πόρτα της αυλής θα μένει κλειδωμένη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι επισκέψεις γονέων και εξωτερικών συνεργατών θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

   Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη με την πρωινή ζώνη (από τις 7.00) και στη συνέχεια από 13.15 ως τις 16.00. Τα παιδιά θα έχουν το φαγητό μαζί τους από το πρωί. Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων το μεσημέρι. Περισσότερες οδηγίες θα υπάρξουν από τις δασκάλες του τμήματος

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια